Eshuis Architect +31(0)6 340 265 84

Achterveld - Villa NM

Ecologische villa

Villa NM is een ecologische villa in het open polderlandschap van Achterveld. De fraaie woning vervangt een afgebrand woonhuis op dezelfde locatie. De wens van de opdrachtgevers was om de functies van het voorgaande woonhuis met een voor- en achterhuis terug te brengen in het nieuwe ontwerp. Twee woonhuizen onder één dak, binnen één volume, met gezamenlijke ruimtes verspreidt door het huis. Een modern familiehuis met privéplekken en plek voor ontmoeting. 


ecologische Villa NM Achterveld - Eshuis Architect
"Wij zijn erg blij met het ontwerp. Egbert heeft goed naar onze wensen geluisterd en dat creatief vertaald naar een praktisch, duurzaam, bijna energieneutraal huis met veel mogelijkheden. Chapeau!"


Natuurlijke materialen

Voor de bouw van deze fraaie villa zijn voornamelijk natuurlijke en duurzame materialen toegepast. Dit draagt bij aan een comfortabel en gezond woonklimaat. Gevel, dak en vloeren vormen een hoogwaardige thermische schil rondom het huis. De hoeve is opgebouwd uit houtskeletbouw elementen met natuurlijke isolatie waarbij de afwerking in CLT de sfeer in het interieur bepaald.

De gevels zijn voorzien van houten gevelplanken, het gevouwen dak en de entreegevel bekleed met keramische leipannen. De toegepaste materialen zijn duurzaam, en goed bestand tegen storm in het open gebied. De hoofdmaterialen hebben een terughoudend kleurenpalet met aardetinten passend in het agrarisch landschap.


axonometrei villa Achterveld - Eshuis Architect


axonometrei verdieping villa Achterveld - Eshuis ArchitectProject info

Project Villa NM
Locatie Achterveld, gemeente Leusden, Utrecht
Programma woonhuis 225 m2, schuur 50 m2
Ontwerp 2020
Status Opgeleverd 2023

Opdrachtgever Familie de Bie
Architect Egbert Eshuis, Eshuis Architect i.s.m. Arc2 architectuur
Aannemer Bouwbedrijf van Middendorp
Bouwbegeleiding Willem Zaat
Adviesbureau Instecq+ BV
Constructeur Kraaijeveld Ingenieursbureau
Trapleverancier Soetendaal Trappen
E-installatie Molen Elektra
Interieur Eshuis Interieurstyling


#villa #familiehoeve #achterveld #ecologisch #biobased #circulairbouwen #clt #hout #houtbouw #leipan #bijgebouw #zelfbouw 
 
 
Bellen
Instagram
LinkedIn