Eshuis Architect +31(0)6 340 265 84

Proces: van schets tot realisatie
 

Het bouwen van een eigen huis doe je over het algemeen maar één keer in je leven. Naast het zoeken naar een geschikte kavel en het opstellen van een Programma van Eisen ga je voor maatwerk ook op zoek naar een architect. Eshuis Architect werkt vanuit een persoonlijke benadering, uw woonwensen vormen hierbij het uitgangspunt voor het ontwerp! 

Met onze kennis en ervaring op het gebied van architectuur en interieur ontzorgen en begeleiden we u tijdens het gehele proces. Naast het maken van een architectonisch ontwerp en een technisch uitgewerkt plan, verzorgen we de aanvraag voor de vergunning en onderhouden we de contacten met de gemeente, bouwer en de verschillende adviseurs om te zorgen dat alles soepel verloopt.

Eshuis Architect is lid van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus).

moderne villa Vogelhorst - Eshuis Architectmoderne bakstenen woningbouw Lelystad - Eshuis ArchitectUitwerken tot een optimaal resultaat

In een aantal ontwerpfases en verschillende sparsessies met de opdrachtgever worden de eerste ideeën en schetsen gekneed tot een inspirerend en passend plan. Het ontwerp wordt afgestemd op de specifieke uitgangspunten, de eigenschappen van de locatie en de bouw- en regelgeving. We onderzoeken hierbij de verschillende mogelijkheden door middel van studies in plattegronden, schets, 3D-modellen en visualisaties om tot een optimaal resultaat te komen dat naadloos aansluit bij uw woonwensen.

In samenwerking met de bouwer, adviseurs op het gebied van constructie, bouwfysica en installaties wordt het ontwerp gedetailleerd technisch uitgewerkt.


Hoogwaardige kwaliteit door vroege samenwerking

Goede architectuur ontstaat met gezamenlijk vakmanschap en ambacht in zowel de ontwerpfase als in de uitvoering. Eshuis Architect werkt samen met een netwerk van vakbekwame regionale aannemers en andere specialisten aan uiteenlopende projecten. Ieder project wordt in teamverband integraal en zorgvuldig uitgewerkt tot een optimaal plan.

Bij voorkeur ga ik in een vroeg stadium, voor de vergunningsaanvraag, samen met de bouwer om tafel om het ontwerp vanuit de gekozen bouwmethode gericht uit te kunnen werken. Groot voordeel hierbij is dat al in een vroege fase in het proces inzichtelijk kan worden gemaakt wat de daadwerkelijke bouwkosten van een project zullen zijn. Op basis hiervan kan het ontwerp zo nodig vroegtijdig worden bijgestuurd om niet na de vergunning voor onaangename verrassingen te komen te staan.

Tijdens de uitvoeringsfase verzorgen we esthetische bouwbegeleiding waarbij we in nauwe samenwerking met de aannemer de afgesproken hoogwaardige kwaliteit van het ontwerp  realiseren.

moderne bakstenen villa Almere Nobelhorst - Eshuis Architectbiobased villa Achterveld - Eshuis Architecten


Comfortabel en gezond binnenklimaat

Een duurzame aanpak in het ontwerp is voor Eshuis Architect vanzelfsprekend. Zo wordt het ontwerp afgestemd op de locatie voor een optimale oriëntatie op de zon. Dit zorgt voor natuurlijke verwarming in de winter en schaduw in de zomer. Een hoogwaardige schil om het huis biedt hierbij comfort en levert besparing op energiekosten. In het ontwerp wordt bij voorkeur gebruik van natuurlijke en pure materialen. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu maar leveren ook een bijdrage aan een aangenaam binnenklimaat.Architectuur en interieur zorgvuldig afgestemd

De totaalbeleving van een woning wordt compleet wanneer de architectuur en het interieur op elkaar zijn afgestemd. In nauwe samenwerking met mijn sparring- en levenspartner, interieurontwerper Bethina Eshuis van Eshuis Interieurstyling, worden de materialen, de stoffering, het meubilair en de verlichting zorgvuldig uitgezocht voor een optimale woonbeleving met een goede en fijne sfeer dat past bij onze opdrachtgever.

modern sfeervol interieur - Eshuis InterieurstylingBenieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Laten we kennismaken!
 
 
 
Bellen
Instagram
LinkedIn